• Mac

    Ca perioada a anului, macul de camp infloreste din luna mai pana in luna iulie. Funzele macului au forma ovala, iar florile sunt de culoare rosie, iar in centru, deseori contin si o pata neagra. Macul contine elemente nutritive precum vitamina B1, vitamina B2, calciu, magneziu, fier, zinc.

  • Susan

    Semințele de susan sunt foarte bogate în proteine, iar în afară de aceasta conțin un aminoacid esențial numit metionină. Grăsimile nesaturate pe care le conține împreună cu lecitina și fitosterolul fac din semințele de susan un aliment care ajută la reducerea colesterolului din sânge.

  • Nuca de Cocos

    Nuca de cocos este folosita prea putin daca este sa ne raportam la beneficiile nutritionale pe care le are. Nuca de cocos are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, imbunatateste nivelul colesterolului din sange, protejeaza parul impotriva degradarii si hraneste pielea.

  • Stafide

    Nutritionistii care au analizat compozitia si beneficiile pe care le aduc stafidele, au declarat ca acestea sunt cele mai sanatoase dintre fructele uscate. Stafidele trateaza infecţiile, ameliorează simptomele anemiei, au uşor efect laxativ si previn constipatia, dar ajuta si la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.

  • Miez crud seminte dovleac

    Semintele de dovleac sunt bogate in ulei (extrem de calorice si de energizante), cu proprietati medicinale din cele mai spectaculoase. Pe langa faptul ca ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, ele au un efect echilibrant glandular, nervos si chiar psihic neobisnuit de puternic pentru un aliment.

  • Miez crud seminte floarea soarelui

    Saruri minerale cu un continut bogat in magneziu, fier, cupru, iod, vitamine E, complexul de vitamine grupa B, acizi grasi esentiali (omega 6).

  • Cacao

    Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere. Cacaua este un produs de export important a numeroase țări în curs de dezvoltare. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolată.

  • Chimen

    Semintele de chimen sunt un condiment perfect pentru aluaturi si supe. Covrigeii cu chimen sau supa de chimen sunt doar doua din preparatele care beneficiaza de aroma acestui condiment. De asemenea, ceaiul de chimen are proprietati calmante.

  • Scortisoara

    Desi scortisoara este disponibila pe tot parcursul anului, gustul aromat si dulce al scortisoarei este un condiment perfect pentru lunile de iarna. Scortisoara are o istorie lunga, atat ca un condiment cat si ca un medicament.

  • Alune de padure

    Originare din Europa şi Asia, alunele de pădure sunt astăzi un aliment foarte consumat, atât datorită gustului, cât şi a proprietăţilor nutritive. Bogate în vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine, grăsimi mononesaturate şi minerale precum mangan, cupru, seleniu şi zinc, alunele de pădure menţin o stare de sănătate bună şi ajută chiar la ameliorarea unor afecţiuni precum colesterol mărit, depresie sau boli cardiovasculare.

  • Migdale

    Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.

  • Fistic

    Fisticul conţine proteine, 62% lipide, carbohidraţi, minerale de calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamine A şi C. Fisticul este o sursa excelenta de fitosteroli, compusi de plante care s-au dovedit a fi eficienti in ceea ce priveste reducerea nivelurilor de colesterol LDL (colesterol rau). In plus, fitosteroli sunt bogati in antioxidanti care lupta cu cancerul.

  • Caju

    Caju este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia, membru al aceleiași familii din care face parte fisticul și fructul mango. Fructele acestuia sunt comestibile și se numesc alune caju, sau alune acaju. Este bogat in cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor. Are efect benefic asupra sistemului cardiovascular si osos, si diminueaza intensitatea migrenelor.

Telefon +40 371.012.718 Mobil +40 724.014.294 Fax +40 372.871.975 E-mail office@enmgrand.ro
Gama noastra
Materii prime pentru cofetarie/patiserie:
mac,susan,nuca de cocos,stafide,Miez crud seminte dovleac , Miez crud seminte floarea soarelui,
cacao,chimen,scortisoara,alune de padure,migdale,fistic,caju